Bliv mentor

bliv mentor og få personlig og faglig udvikling.

– SKAL DU VÆRE MED?

BLIV MENTOR

Du vil i mentorrollen fungere som sparringspartner for en mentee og vejlede i uddannelses- og karrierevalg. Som mentor kan du:

  • Skabe større synlighed omkring den virksomhed du repræsenterer
  • Udvikle dine personlige kompetencer
  • Prøve kræfter med at have ansvar og vejlede
  • Indgå i et stærkt, fagligt netværk med andre mentorer og mentees

Programmet er for både dansktalende og internationale studerende.

Netop nu søger vi mentorer til hold 3 med opstart til november 2022 - du kan tilmelde dig her:

 gøre overgangen fra studieliv til karriere til en positiv oplevelse for en studerende. Esbjerg og omegn har brug for en stærk gruppe af mennesker i erhvervslivet som kan hjælpe med at fastholde de kommende dimittender, i området. I mentorrollen kan du derudover finde en personlig kompetenceudvikling du kan anvende i dit eget videre karriereforløb.

SIBU Mentorprogram forløber over 7 måneder og har Kick off hvert år i november. Til Kick off mødet bliver både mentee og mentor klædt på til deres roller. 
Gennem forløbet mødes I i alt 6 gange, hvor dagsordenen er sat af mentee. Halvvejs i forløbet vil der være et midtvejsmøde, hvor adm. Direktør Anett Egsgaard, Telesikring faciliterer en spændende workshop om coaching, og hvor der er mulighed for at netværke med andre mentorer og mentees. Mentorprogrammet afsluttes i Maj med et fælles arrangement for alle mentorer og mentees, hvor faglighed og netværk vil være i centrum. 

Som mentee søger du om at få lov til at være en del af mentorprogrammet. Du opretter dig i vores rekrutteringssystem, hvor du blandt andet skal uddybe din motivation for hvorfor du gerne vil deltage. Der er et begrænset antal pladser og SIBU står for matchet mellem dig og en mentor. Vær forberedt på, at selvom vi i SIBU gerne vil finde en mentor til alle, er der en risiko for at der ikke er en mentor der matcher din profil. Som mentor kan du løbende søge en plads i mentorprogrammet ved at klikke på linket øverst på siden her. 

Afspil video

 gøre overgangen fra studieliv til karriere til en positiv oplevelse for en studerende. Esbjerg og omegn har brug for en stærk gruppe af mennesker i erhvervslivet, som kan hjælpe med at fastholde de kommende dimittender i området. I mentorrollen kan du derudover finde en personlig kompetenceudvikling, du kan anvende i dit eget videre karriereforløb.

SIBU Mentorprogram forløber over 8 måneder og har Kick off hvert år i november. Til Kick off mødet bliver både mentee og mentor klædt på til deres roller. 
Gennem forløbet mødes I i alt 6 gange, hvor dagsordenen er sat af mentee. Halvvejs i forløbet vil der være et midtvejsmøde, hvor vi faciliterer en spændende workshop om coaching, og hvor der er mulighed for at netværke med andre mentorer og mentees. Mentorprogrammet afsluttes i juni med et fælles arrangement for alle mentorer og mentees, hvor faglighed og netværk vil være i centrum. 

Når vi kender profilerne på mentorer, udarbejdes et opslag henvendt til kommende mentees, med virksomhedslogoer fra de virksomheder som mentorerne repræsenterer. På baggrund af ansøgningerne matcher vi dig som mentor med en mentee, hvor jeres uddannelsesbaggrund er den samme eller tæt på. Vi matcher også ud fra de ønsker som I hver især har listet op ved tilmelding.

Skulle der opstå tvivl om et eventuelt match vil den pågældende mentor blive kontaktet inden matchet er endeligt.

Alle tilmeldte mentorer får i løbet af oktober besked om, hvem der er deres kommende mentee. Mentor og mentee får oplysninger om hinanden og mødes første gang til programmets kick-off arrangement i november.

disse virksomheder er allerede med

Vi er netop i gang med at rekruttere en masse dygtige mentorer - her kan du se hvilke virksomheder som din mentor kan komme fra. listen opdateres løbende frem til 15. august 2022.

Lone Willumsen

”Jeg har arbejdet meget med elever og trainess, og synes at Co-Bu er en relevant og spændende forlængelse til dette. Jeg ser, at vi som virksomhed kan få gode og nødvendige input fra dimittender, der har en solid teoretisk baggrund, til vores fortsatte udvikling. Vi er som virksomhed åbne og parate til ny viden, og vi vil på den anden side sætte en stor ære i at give dimittender den relevante faglige sparring og indsigt.”

Lone Willumsen

- HR Business Partner
- BLUE WATER SHIPPING

Anne Sofie Skou Jessen

”Forløbet er sammensat, så der både er fokus på en faglig og personlig udvikling. Vi klæder de kommende Co-Bu Graduates på med givende og lærerige kurser inden for deres interesse- og kompetencefelt. De vil gennem hele perioden have en mentor tilknyttet, så man som ny på arbejdsmarkedet har en tæt sparringspartner. Herudover så er netværk et helt centralt punkt i programmet. De kommende Co-Bu Graduates kommer til at inspirere hinanden og arbejde som et hold, blandt andet med et tværfagligt innovationsprojekt”

Anne Sofie Skou Jessen

- HR Partner
- Education Esbjerg

Stig Petersen

"Vi engagerer os i fællesskabet, og sammen skaber vi retning for Esbjerg, for uddannelseslivet og den enkelte. Hos Deloitte ønsker vi, at du kan fokusere på din passion og griber muligheden for at bygge en karriere, som er baseret på nysgerrighed og høje ambitioner. Vil du med på rejsen som Co-Bu?"

Stig Petersen

- Partner & statsautoriseret revisor
- Deloitte
Rambøll
Foga_4f_outline reduceret
EY_Logo_Beam_Tag_Stacked_C_CMYK_EN
DSM-completes-Glycom-acquisition_wrbm_large
"Min mentor har hjulpet mig med ansøgningsprocesser i forhold til studie- jobs. Det har gjort, at jeg nu har fået et studiejob".
Chen Jingchang, BA in International Sales & Marketing - Erhvervsakademi SydVest
"Min mentor har givet mig et indblik i, hvad det vil sige at arbejde som kemiingeniør - f.eks., hvor meget arbejder hun i laboratorie og hvordan er hendes dag ellers bygget op?"
Ditte Foged Jensen, Kemiingeniør studerende på Aalborg Universitet
"Som mentor får jeg nye værktøjer, som jeg bruger både i mine samtaler med min mentee, men også i min dagligdag på jobbet".
Palle Lau Nordtorp, Project Engineer – Mechanical - Qubiqa
"Min mentor har givet mig forslag til, hvordan jeg bruger min erfaring, bygger videre på den, samt hvordan jeg, i ansøgningsprocessen, skiller mig ud blandt mange og gør et godt indtryk"
Freja Flodgaard Madsen, Kandidat i Cultural Sociology, SDU Esbjerg
"Mentorprogrammet er et rigtig godt initiativ. Jeg kan virkelig godt lide, at initiativet både hjælper studerende med at få en fod indenfor hos virksomheder, og samtidig også giver virksomhederne en kontakt til de studerende".
Natalia Chrapkova. Process Engineer DSM
Close Bitnami banner
Bitnami