Det er fedt at være mentee

Det er fedt at være mentee

her kan du læse om, hvordan det er at være mentee?

Student In Business er et initiativ af:

Freja Floodgaard Madsen, SDU

”Jeg meldte mig til mentorprogrammet for at få sparring om overgangen fra studieliv til arbejdsliv. Her har min mentor, Nina Woge Skov fra Esbjerg Kommune, allerede givet mig forslag til hvordan jeg bruger min erfaring, bygger videre på den, samt hvordan jeg, i jobsøgningsprocessen, skiller mig ud blandt mange og derved gør et godt indtryk”.

Freja er snart færdig med sin kandidat på Syddansk Universitet Esbjerg i Culturel Sociology og hun er en del af vores første mentorprogram

Anne Toft Dransfeldt , EASV

Allerede efter 2 samtaler med sin mentor, har Anne fået svar på flere af de spørgsmål hun går og pusler med - f.eks. hvad der er af muligheder inden for revisorbranchen som Anne håber at blive en del af, når hun er færdiguddannet som finansøkonom fra Erhvervsakademi Sydvest (EASV). Annes mentor arbejder nemlig med revision som trainee hos Deloitte Esbjerg, og er derfor et perfekt match til Anne:

”Jeg har opdaget at der er mange forskellige jobmuligheder inden for revisorbranchen og at du, blandt andet også har masser af kundekontakt. Det er fedt at snakke med en som allerede er i den branche man gerne vil arbejde i når man er færdiguddannet, og jeg er blevet mere sikker på det er revisor vejen jeg vil gå. F.eks. var der nogle områder, hvor jeg var usikker på om jeg var god nok, rent fagligt, men der har min mentor hjulpet mig og sagt, at det skal jeg nok lære".

Det er også fedt, at min mentor f.eks. kender til karrieredagene - det skal vi snakke om til næste samtale og så skal jeg have sparring ift. mit praktikforløb”.

Vi er glade for at Anne er kommet super fra start sammen med sin mentor.

Ole Marius Olsen, AAU

”Det er fedt at få et indblik i, hvordan det er at arbejde som maskiningeniør i virkeligheden – og det var netop derfor, jeg meldte mig til mentorprogrammet. At kunne sparre med en som er nogle år foran, er virkelig givende. Jeg håber derfor på selv på at blive mentor i fremtiden”.

Ole er maskiningeniørstuderende på Aalborg Universitet og pt. ansat ved MLD.

Hans mentor, Morten Markvart, arbejder som maskiningeniør ved Rambøll og ved derfor hvilke eventuelle udfordringer, Ole kan komme til at stå overfor, når det gælder overgangen mellem studieliv og arbejdsliv eller i de første år som maskiningeniør.

Artiklen er skrevet af:

Camilla Hansen

Andre nyheder

Student in Business (SIBU) er et initiativ af Education Esbjerg. Du kan læse mere om Education Esbjerg på educationesbjerg.com

Close Bitnami banner
Bitnami